25 dkg gesztenye massza / ízesített fagyasztott is lehet/
3 ek holland kakaópor
1 ek sárgabarack lekvár
2 ek méz
1 tk őrölt fahéj
10 dkg reszelt kekesz
20dkg étcsoki vagy tejcsoki a bevonáshoz.
Összekeverjük a gesztenye masszát meg a kakaóport és levárt és a mézet meg a fahéjat és annyi kekszet adunk hozzá, hogy lehessen formázni.Hideg helyre tesszük.Egy tálcára teszünk nylon zacskót és kb 1 cm magasságúra nyomkodjuk úgy, hogy a nylon másik felével szépen kisimítjuk. Mikor kihűlt akkor csíkokat vágunk le belőle és kígyókat sodrunk. Felszeleteljük 2,5-3 cm es darabokra és vissza helyezzük a tálcára és egy napot állni hagyjuk. Aztán felmelegítjük a csokoládét és egyenként fogpiszkálóra szúrva a meleg csokiba mártjuk és visszatesszük a tálcára. hideg helyen megdermesztjük a csokit rajta és lehet csomagolni.
Nekem kicsit laza lett a massza és kicsit több kekszet tettem bele.Az állásba is megkeményedik.
A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt vajat, a mákot, a felvert tojást és a reszelt citrom héjat, majd jól összedolgozzuk. A tésztát legalább egy órán át p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit meghámozzuk, kimagozzuk, és lereszeljük. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük (elektromos habverővel kb. 5 perc). A reszelt cukkinit és a többi hozzávalót a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tejet a cukorral felforraljuk egy nagyobb lábasban, levesszük a tűzről és állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gáztepsit kiolajozzuk, a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. 4 réteslapot belefektetünk a tepsibe (nem kell olajjal megkenni!). A tejfölt, tojást, cukrokat, darát, sütőport, olajat...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű