25 dkg tészta
1-2 evőkanál olaj
10-15 dkg búzadara
csipetnyi só
tálaláshoz porcukor, baracklekvár
Vizet felteszünk forralni, ha forr, beletesszük a tésztát (1 evőkanál sót) és puhára főzzük.
Közben széles lábasban az olajat felhevítjük, beleszórjuk a darát, állandó kevergetés mellett pirítjuk ,csak kapjon szép barna színt.
Majd felöntjük kb. 1,5 dl meleg vízzel .
Alaposan elkeverjük, elzárjuk alatta a hőt, lefedjük, és hagyjuk puhára párolódni.
A megpuhult darát keverjük át villával.
A megfőtt tésztát leszűrjük és lecsepegtetjük, a darával villa segítségével alaposan összekeverjük, röviden átmelegítjük.
Porcukorral megszórva, (barack)lekvárral azonnal tálaljuk.
Bármilyen lekvárral eheted.
A szilva lekvár serkenti az emésztést.
A tojást egy villával kicsit felverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a réteslisztet, és végül a vizet. Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy egy rugalmas állagú, jól nyújtható tészta...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűKeverd össze a lisztet a búzadarával, majd öntsd hozzá a tejet. Összekeverés után hagyd egy órán keresztül állni, majd keverd hozzá a porcukorral felvert tojássárgájákat, a fél ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát pirítsd meg, amíg zsírt enged, majd rajta az aprított vöröshagymát kezdd el dinsztelni. Ezután add hozzá az apróra vágott zöldségeket, kicsit később a darált húst, és j...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: NehézA tejbe belekeverjük a grízet és a cukrot. Szokásos tejbegrízt főzünk. Mikor kicsit kihűlt, belekeverjük a tehéntúrót és a vaníliás cukrot. Gombócokat form...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű