10 dkg kókusz reszelék
1 tábla milka csoki fehér
15 dkg vaj vagy margarin
1 ek olaj
10 dkg áztatott és ledarált mazsola
10 dkg reszelt keksz
15 dkg porcukor
2 dl narancslé
20 dk csokoládé a bevonáshoz.
Lábasba felolvasztani a vajat és hozzátenni a fehér csokit és hozzáadni a porcukrot és kevergetni. Mikor jól eloldódott akkor levenni a tűzről és beletenni az olajat kókuszreszeléket és a kekszet és a 2 dl narancslevet és a darált mazsolát. Összeáll masszává, amit kiborítunk egy tálcára.
Megvárjuk míg kihűl és eldolgozzuk laposra , 1 cm magasságúra lapítjuk.
Jó,ha leszünk alá egy nylon zacskót,ami nagyobb és be tudjuk bőven borítani a masszát. mikor kihűlt akkor csíkokat vágunk és kígyókat sodrunk belőle. Amit 2,5-3 cm darabokra vágunk és visszatesszük a tálcára száradni egy napig.
Másnak felolvasztjuk a csokit és egyenként fogpiszkálóra szúrva mártogatjuk a meleg csokiba.másnak csomagolhatjuk.
30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a citrom h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást és cukrot habosra kikeverni,majd hozzáadjuk a tejfölt,a vaníliás cukrot,margarint.Annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz.(sütőport a lisztel kell elkeverni)Laza,könnye...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1 kg liszt, 3 tojássárgája, 3 dl tejföl (házi, saját), 1 kk.só, 3 kanál 10%-os ecet és langyos víz, -szükség szerint (kb. 3dl). Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű