50 dkg liszt
10 dkg puha vaj
cukor, vagy édesítő ízlés szerint
2 tojás
5 dkg élesztő
kb. 3 dl langyos tej
csipet só
Elkészítés:
A langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatom az élesztőt. Összekeverem a tészta hozzávalóit, majd hozzáadom az élesztős tejet és jól összedolgozom. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztem. Mig kel kimagozom a szilvát ( kb 1 kg)Elkészítem a tetejére a tejfölös krémet: 5 dcl tejföl 2-3 evőkanál étolaj ( tejföl keménységétől függ ) cukor, vagy édesítő ízlés szerint, mokkás kanálnyi fahéj. Jól kikeverem. A megkelt tésztát kinyujtom, zírozott, lisztezett tepsibe (ha nagyon leves a szilva meghintem búzadarával) A kimagozott szilvát magházával lefelé sorban rárakom....Végül rálocsolom a fahéjas édes tejfölt, még kelesztem kicsit ..előmelegített sütőben közepes tűznél sütöm . ( Ez gáztepsi adag) Ha van bőven tejföl, többet is rakhatunk, nem rontja el ha vastagabb a krém :-)
Elkészítés Kalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt, 20 felé kell osztani, azután kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és hármat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűLisztet, porcukrot. sütőport és a vajat összekeverjük majd hozzáöntjük a tej felét. Tojást, vaníliás cukrot és a maradék tejet összekeverjük és hozzáöntjük a lisztes keverékhez.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű