csirkemellfilé
fél őszibarackok
kb. 6 dkg vaj
kb. 6 dkg liszt
3 – 4 dl tej
füstölt mozzarella sajt ( lehet trappista is )
csirkefűszerkeverék
A húsokat megtisztítjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és sütőedénybe tesszük.
A felezett barackokat lecsepegtetjük, majd vágott felükkel lefelé a húsra fektetjük.
A besamelmártáshoz a vajon világosra pirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk apránként a tejet, és lassú tűzön forralva besűrítjük.
A barackokra kanalazzuk, úgy, hogy a húsokat is elfedje.
Ráfektetünk 2 szelet mozzarellát, vagy reszelt sajttal megszórjuk és lefedve kb. 50 percig sütjük, a végén levesszük a fóliát és megpirítjuk
A snidlinget, bazsalikomot, oregánót apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott zöld fűszereket elkeverjük a krémsajttal, majd ízesítjük sóval és borssal...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1.A vajból, petrezselyemből, fokhagymából, sóból, borsból egy aprítógép segítségével fűszervajat készítünk. 2.A csirkemelleket felnyitjuk úgy, hogy egy nagy szelet legyen belőle,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet hosszanti irányban 1 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat lapjára fektetjük, a vastagabb végétől 0,5 cm-re kettévágjuk, és széthajtjuk. Így egy kb. 20 cm-es csíkot kapu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellt szeleteljük fel, és veregessük ki. (Annyira hogy tölthető legyen). 2. Dörzsöljük be mindkét oldalát sóval és borssal. 3. Az erős paprikát vágjuk fel apró k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű