. 1 tojáshoz 3 evőkanál grízt adok, jól összekeverem, esetleg kevés ételízesítőt, adok hozzá. Akkor szoktam össze keverni mikor a levest odatettem, addig áll az összekevert galuskának való, míg a leves meg nem fő. De minimum 1-/2 óra. Amikor kész a leves akkor a gyöngyöző levesbe szaggatom, majd 1-2 mp. után elzárom alatta a gázt. Fedő marad rajta. Szépen megduzzad. Ha kicsit a tojások (jérce) akkor nem evőkanállal, hanem gyerek kanállal adok egy tojáshoz. Nem szabad lobogó forrásban lévő levesbe főzni. ha szép egyformára akarom akkor két kiskanál segítségével. Ha zöldséglevesbe akkor nokedli szaggatóval.
Minél tovább áll annál jobb mert a dara megduzzad... késhegyni sütőport lehet bele tenni, akkor nagyobbak lesznek..
A sárgarépát karikára vágjuk, és a felhevített olajon kissé megfuttatjuk, így gyönyörű sárga színe lesz a levesnek. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a szintén karikára vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk. Tojásleves recept 2Egy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát. 2 Egy mély fazékban olvasszuk fel a vajat, dinszteljük meg a póréhagymát, majd tegyük bele. 3 Kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű