7 evőkanál étkezési búzadara
fél teáskanál só vagy vegeta (én csak sót használok), esetleg morzsolt petrezselyem, de ezt is el szoktam hagyni, mert Férj nem szereti
fél dl olaj vagy olvasztott sertészsír (legutóbb kolbászzsírral készítettem, piros gombócaim lettek, de valami mennyeiek)
1 darab tojás
Műzlis tálba vagy valami kisebb, mondjuk kompótos tálba kiméret a gríz, rádobod a tojást, megsózod, végül rálocsolod az olajat és villával (ez fontos) jól összekevered. Ne erősen!
Keverés után 15 percre pakold be a cuccot a hűtőbe, majd teáskanál segítségével szaggasd bele a levesbe akkor, amikor az már kész, de még a lángon pöszörög. Én úgy csinálom, hogy veszek egy teáskanálnyi masszát, majd beleérintem a forró levesbe. A massza azonnal lecsusszan a kanálról.
Főzd a levessel együtt még két-három percig, majd zárd el a lángot és fedő alatt hagyd az egészet újabb tíz percig.
A gyümölcsöket előkészítjük, megtisztítjuk, az almát kimagozzuk, felkockázzuk. Egy fazékba tesszük az almát, megszórjuk szegfűszeggel és kardamommal, picit megsózzuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsírozzuk ki az edényt, és süssük ki a kockázott szalonna zsírját. A zsírban pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát, közben vágjuk csíkokra a zöldséget majd 5 percig adjuk hozzá a zö...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát apróra vágjuk. A krumplit kisebb kockákra, a sárgarépát vékony karikákra szeleteljük. A paradicsomot cikkekre vágjuk, a paprika csumájá...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Beledobjuk a kockára felvágott húst és egy kicsit megpirítjuk. Hozzátesszük az átpréselt fokhagymát, a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű