menu

Családireceptkönyv.hu

Joghurtos kuglóf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg finomliszt

- 1 csomag sütőpor

- 15 dkg margarin

- 20 dkg kristálycukor

- 1 citrom reszelt héja

- 3 tojás

- 2 és fél dl joghurt

- ízlés szerint mazsola, vagy, darabolt dió, apróra vágott csokoládé, mandula, egyéb…


Elkészítés:


A margarint a cukorral kikeverem, csipetnyi sót is teszek bele, majd a citromhéjat, a tojásokat.
A lisztbe belekeverem a sütőport, és felváltva lisztet - és joghurtot keverek a masszához, míg az összes hozzávaló belekerül.
Egy kuglóf formát kivajazok, zsemlemorzsázok, és ebben 1 órát kell sütni kb. 160 - 170 fokon.

Trükkök, tippek, praktikák:


Joghurt helyett jó a kefír, esetleg a 12 % tejföl ..

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Panettone (Zé)
Panettone (Zé)

A panettone elkészítéséhez pár órával a kelesztés előtt vegyük ki az élesztőt a hűtőből. Arra figyeljünk, hogy minden alapanyag szoba-hőmérsékletű legyen, a tej pedig langyos. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csíkos kalács
Csíkos kalács

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Majd hozzáadjuk a liszthez, a tojással, vajjal sóval együtt. Alaposan kidolgozzuk a tésztát. Majd elfelezzük, és az egyik felébe b...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Beigli szokitól
Beigli szokitól

A videóban dupla adag töltelék lett elkészítve a lenti leírásban 4 db bejglinek a pontos receptje található: 34:30 el is mondtam ezt csak a videó végét kevesen várják már meg. Nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Mkos kalács
Mkos kalács

A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk