menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



• 50 dkg liszt
• 25 dkg margarin
• 10 dkg zsír
• tejföl ( kevés )
• só ízlés szerint (én 1 lapos ek sót tettem bele )
• 1 tojás
• ½ dl tej amibe az élesztőt felfuttatjuk
•25 g élesztő

A tetejére:
• 1 tojás a lekenéséhez és 10-15 dkg reszelt sajt
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A lisztet, a margarint, a zsírt, az 1 tojást, a tejfölt ha szükséges hozzá, a sót és a tejbe felfuttatott élesztőt jól összedolgozod. Egy éjszakára hűtőben pihenteted. Másnap ujjnyi vastagságúra kinyújtod, megkened tojással, megszórod sajttal,a tetejét és derelyevágóval csíkokra vágod. Forró gázsütőben megsütöd, 180 - 200 fokon középre helyezem a rácsot ott sütöm.

Egy tepsi kb 25-30 perc alatt sül meg, ( sütőtől függ )

Sajtos rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Sajtos rúd
Avatar Ati Kedvelnék
Sajtos rúd

Az alapanyagokat jól összedolgozzuk, egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. Másnap kinyújtjuk, tojássárgájával megkenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Ropogós sós kréker (Gálos Bori)
Ropogós sós kréker (Gálos Bori)

A lisztet, tojássárgákat, margarint, tejfölt, sót, borsot kemény tésztává összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, és lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. A tésztát egészben, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Sajtchips
Sajtchips

Reszeld le a sajtot és tedd egy nagy tálba, majd keverj hozzá egy felvert tojásfehérjét. Szükség szerint, ízesítsd egy csipet sóval. Kedvedre fűszerezheted a sajtreszelékedet . Jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Muffin - sajtos-hagymás
Muffin - sajtos-hagymás

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat kiolajozzuk. (vagy papírral kibéleljük) Egy nagy tálban összekeverjük az összes hozzávalót. (Az angol recept szerint csak addig k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk