Túrógombóc zabpehellyel:
18 gombóc , 1 gombóc 6,7 g ch
50 dkg túró
3 db tojás
10 dkg darált zabpehely (én daráltam)
1 ek. eritrit
2 dkg vaj (zsiradék)
4 dkg zsemlemorzsa
Tejföl
Édesítő
A túrót a zabpehellyel, 1 ek. eritrittel, (reszelt citromhéjjal), a tojásokkal összekeverjük, állni hagyjuk. Forrásban lévő, de nem lobogó vízben megfőzzük a gombócokat. Közben a zsiradékon megpirítjuk a zs.morzsát és beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat.
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A burgonyákat alaposan megsikáljuk, uborkagyalun leszeljük. Egy tálba tesszük a burgonyaszeleteket, hozzáadjuk az olajat, citromlevet és a bor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagaszt, keleszt, megsüt :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt a tejjel + az olajat és annyi vizet, hogy közepesen lág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű