hozzávalók (10 db átlagos méretű palacsintához):
3 db M-es tojás
15 gramm stevia eritrit keverék
15 dkg zabliszt vagy zabpehelyliszt (nincs különbség)
0,5 liter víz (sima vagy szódavíz) vagy kókusztej
1 csipet himalája só
extra szűz olívaolaj spray vagy kevés olvasztott kókuszolaj a sütéshez
A zabpalacsinta elkészítése:
A tojásokat felütjük és egy tálban lazán felverjük.
A tojásokhoz adjuk a stevia eritrit keveréket és a himalája sót, majd belekeverjük a zablisztet.
A zabpalacsinta tésztát folyamatos kevergetés mellett felöntjük a vízzel/kókusztejjel és csomómentesre keverjük.
A palacsinta tésztát 5 percig állni hagyjuk, közben felforrrósítjuk a palacsintasütőt.
A felforrósított palacisntasütőt hajszál vékonyan befújjuk olívaolaj spray-vel (vagy szilikonos ecset segítségével vékonyan megkenjük olvasztott kókuszzsírral - fontos, hogy ne az olajjal együtt forrósítsuk fel a palacsintasütőt, hanem csak akkor kenjük meg a zsiradékkal, ha már forró!).
Egy palacsintához kicsivel több, mint fél levesszedő kanál palacsintatésztát a kiolajozott palacsintasütőbe adagolunk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne.
Ha a palacsinta egyik oldala megsült (lehet látni, ahogy a szélétől a közepe felé haladva elveszíti a tészta a nyers színét, kb. 2 perc alatt), egy hosszú, lapos kés vagy palacsintás lapát segítségével átfordítjuk a másik oldalára és kb. 2 perc alatt azt is megsütjük.
Ezt a műveletet addig végezzük, amíg el nem fogy a zabpalacsinta tésztája.
Frissen fogyasztható, zsírszegény, cukrozatlan kakaóporral, cukormentes mogyorókrémmel, cukormentes lekvárral töltve, kalóriamentes csoki, eper vagy karamell öntettel meglocsolva.
A zabpalacsinta kalória és szénhidráttartalma:
1 db zabpalacsinta 73 kcal-t és 10 gramm szénhidrátot tartalmaz!
Jó étvágyat kívánok!
Olivaolajat a lábosba löttyintve, gyújtsunk is alá nagy lánggal. Ha átforrósodott az edény, egy drámai mozdulattal a késünket lapátnak használva, seperjük a deszkáról a lábasba a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepescukor az edénybe és 1P/10 F kakaópor 1P/3F vajat és a palmint egy kisebb serpenyőbe megolvasszuk a porcukor és kakaó keverékhez hozzá adjuk a vizet és 5P/ 50 fok/3 F melegítjük...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA zselatint a 200 ml vízben előírás szerint elkészítjük(A zselatint alacsony hőmérsékleten kell feloldani, majd langyosra hűtve kell a hideg folyadékhoz vagy krémhez adni. A forra...
Elkészítési idő: 20 perc + pih. Nehézség: KönnyűA sajtot vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat tálba ütjük, sózzuk, villával felverjük. A kenyereket egymás mellé tesszük, mindegyikre teszünk szeletelt sonkát, majd a sajt...
Elkészítési idő: 10perc Nehézség: Könnyű