menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemell krémes spenóttal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagyobb csirkemell filé
25 dkg sovány túró
10 dkg spenót
1 nagyobb gerezd fokhagyma
4 ek zsírszegény tejföl
1 tojás
só, bors

Elkészítés:


Sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Spenótot forró vízben 3 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
Túróval és 1 tk sóval összeaprítjuk.
Csirkemellet vékony szeletekre, kb 5x5 cm darabokra vágjuk.
Két 18x26 cm-es edényt kikenünk olajjal és beszórjuk szezámmaggal.
Erre fektetjük a húsdarabokat, úgy, hogy közöttük kis hézagok maradjanak.
Sózzuk, borsozzuk.
A húsdarabokat habzsákból nyomott spenótos krémmel fedjük, majd vékonyan meghintjük szezámmaggal.
Tejfölt és a tojást összekeverjük, és a húsok réseibe kanalazzuk.
Mérsékelt tűzön, 180 fokon 25-30 perc alatt sütjük.
Köret saláta vagy bulgur.

Csirkemell krémes spenóttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Rakott csirke juhtúróval
Rakott csirke juhtúróval

A tésztát kifőzzük, két evőkanál olajban megforgatjuk, félretesszük. A füstölt szalonna felét apró kockákra szeleteljük, összekeverjük a túróval, tejföllel, tojássárgájával, fűsze...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Barackos csirkemell
Barackos csirkemell

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, alaposan befűszerezzük, sóval, borssal, delikáttal, tehetünk rá pácot is. Egy kizsírozott tepsibe egymás mellé fektetjük a hússzeleteke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Gombás pulykamellszelet
Gombás pulykamellszelet

Egy kevés olívaolajon a felszeletelt gombát megpirítjuk. Majd ezután a felszeletelt húst is kevés sóval és borssal lepirítjuk. A hagymát és paprikát (nekem fél zöld és fél piros vo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Pulykamell kreol módon
Pulykamell kreol módon

A pulykamell szeleteket enyhén kiveregetjük, megsózzuk, majd lisztbe mártva kevés forró olajban megsütjük. Ezután a hússzeleteket átszedjük tiszta edénybe. A sütésből visszamaradt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk