1150 g eper (tisztítva mérve)
350 g nyírfacukor
70 g diabetikus fehér csokoládé
fél citrom leve
1 Dr Oetker dzsemfix szuper 3:1 .
A megtisztított epret, a nyírfacukrot és a dzsemfixet öntsük egy főzőedénybe. (A legjobb, ha van egy olyan lábosunk, amit csak erre használunk). Facsarjuk rá a fél citrom levét, és állandóan kevergetve forraljuk fel. Forrástól számítva 3 percig hagyjuk forrni. Távolítsuk el a habot a tetejéről. Húzzuk le e tűzről és szórjuk bele az apróra vágott csokit.Ezután már ne nagyon kevergessük, mert úgy eltűnnek a dzsemben a fehér pöttyök. (Én kb 15 percre a feldarabolt csokoládét betettem a mélyhűtőbe, hogy ne olvadjon olyan könnyen a forró lekvárban). Töltsük az előkészített üvegekbe, zárjuk le és állítsuk 5 percre fejjel lefelé az üvegeket.
Ezen a ponton eltértem a recepttől, én inkább a celofán + kupak + száraz dunszt módszerre esküszöm ;-)
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2014/06/feher-csokolades-eperlekvar.html
1. A cukorból 1 liter vízzel szirupot főzünk. 2. A citromsavat belekeverjük és hűlni hagyjuk. 3. A citromot vékonyan meghámozzuk, az őszibarackokat elfelezzük, kimagozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackokat megmossuk, néhány percre forró vízbe dobjuk, onnan hidegbe. Így könnyen le lehet húzni a héját. A megtisztított, kimagozott gyümölcsöt kissé összetörjük, minden három...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított epreket mossuk meg jól, majd csepegtessük le egy szűrőedényben. Ha nagyok vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük egy lábasba, szórjuk rá a befőző-cukrot, tegyük hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézaz egészet összefőzni, majd átpaszírozni, és még egyszer felfőzni. Üvegekbe tenni szárazdunsztba.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű