menu

Családireceptkönyv.hu

Alma torta (Fördős Zé)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához
- 2 alma
- 240 ml olaj
- 85 g barna cukor
- 160 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 300 g liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 nagy tk. fahéj
- 1 mk. szegfűszeg
Krémhez
- 150 g vaj
- 400 g mascarpone
- 4-5 ek porcukor
- 1 nagy ek. fahéj
- 1 cs. vaníliás cukor
Csokiöntethez
- 80 g olvasztott étcsokoládé
- pár csepp olaj
Karamellizált almához
- 1 alma
- 2 ek. cukor
- 2 csipet fahéj
- 1 tk. vaj

Elkészítés:


A tésztához az almát meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházát és kisebb kockákra vágjuk. Az olajat elkeverjük a háromféle cukorral, majd hozzákeverjük a tojásokat és a csipet sót. A lisztet összekeverjük a sütőporral, fűszerekkel majd a tojásos keverékhez adjuk. Beledobáljuk a kisebb kockákra vágott almát, átkeverjük a tésztát és szétosztjuk 2 db, sütőpapírral bélelt 18 cm átmérőjű tortaformába. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük a tésztát. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. A kihűlt tortalapokat kettévágjuk, és a krémmel rétegezzük őket. A tetejét is megkenjük krémmel, majd megolvasztjuk vízgőz fölött a csokit, belekeverünk pár csepp olajat és a torta egyik felére simítjuk. A karamellizált almához az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházat és apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben elkezdjük karamellizálni a cukrot, majd hozzáadjuk a vajat és az almát. Pár percig sütögetjük őket, közben megszórjuk fahéjjal, majd az egészet a tortára halmozzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


18 cm-es, 8 szeletes tortához.

Alma torta (Fördős Zé)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
444. Mákos
444. Mákos

tej, cukor melegít, vanília. Hozzá tejes vanília ,sűrűre főz, fopack Tojásfehérje felver,cukor, tojássárga ver , szódapor, liszt, mák tepsi 29x33, 180 fok 15 perc.alsó-felső Krém...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Molnárkalács (Borsodnádasd)
Molnárkalács (Borsodnádasd)

Felforrósítjuk a kalács sütőt, egy kanál masszát a közepébe teszünk, összenyomjuk és addig sütjük az egyik oldalát míg fütyül, utána megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük, n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gumisüti
Gumisüti

1. Réteg Elsőnek szétválasztunk 3 tojást, a sárgájához hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot és 5 ek. porcukrot. A tojásfehérjét habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával. Közb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Hamis túrós
Hamis túrós

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tészta három negyedét lisztezett deszkán kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A maradék tésztát félretesszük, mert majd rácsot csinálunk a krém tetejér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk