- 4 nagyobb csirkemell,
- 1-2 cs szeletelt bacon,
- 1 cs szeletelt füstölt sajt,
- 1 cs aszalt szilva,
- só,
- bors,
A csirkemelleket néhány órával az elkészítés előtt érdemes fokhagymás tejbe áztatni.
A húsokat vékonyabb szeletekre vágom (nagyjából 2 cm széles legyen). A szeleteket sózom, borsozom majd mindegyikre 1-1 kisebb darab sajtszeletet és aszalt szilvát teszek, amit bacon szalonnával betekerek.
Jénai tálba helyezem az betekert darabokat, tetejét nagyon kevés olíva olajjal megkenem, majd fóliával letakarva az előmelegített sütőbe helyezem, ahol nagyjából 35-40 percig sütöm. A végén a fóliát leveszem a tetejéről és a húst megpirítom.
Frissen nagyon finom, de hidegen is akár szeletelve a hidegtálakhoz tökéletes.
A csirkemellet 3 cm széles csíkokra szeleteljük, majd kiklopfoljuk és megsózzuk. Két almát durvára reszelünk. A sütőporral elkeverjük a lisztet, hozzáadjuk a tojást és annyi viz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott narancsok héját lereszeljük, majd levüket kifacsarjuk. A szezámmagot egy tiszta serpenyőben kicsit megpirítjuk. A csíkokra vágott csirkemell filét sózzuk, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat tisztítás után, bőrösen, beletesszük egy tálba. Hozzátesszük a hagymák kivételével az összetevőket, és összekeverjük, állni hagyjuk 1 órát. Az idő leteltével egy...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KönnyűKuře rozpůlíme a opečeme na zpěněné 1/2 cibule, vyjmeme ho, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Do pekáče nasypeme druhou polovinu pokrájené cibule, nakrájené brambory, houby...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű