- 50 dkg liszt,
- 2 kanál cukor,
- kis só,
- 2,5 dkg felfuttatott élesztőt,
- 2 tojás sárgája,
- 2,5 dl tej,
- 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin,
Ezekből jól kidolgozva kelt tésztát készítünk, félórás pihentetés után kinyújtjuk, négyszögletes darabokra elvàgjuk, ebből az adagból 20 db bukta lesz, túróval vagy lekvárral megtöltjük vagy amivel szeretjük. Én nem tojással, hanem étolajjal kenem meg a tetejét, akkor puhább lesz!
A felkockázott péksüteményt forró, vaníliás tejjel leöntjük. A darált mákkal meghintjük. Átforgatjuk Az öntet : A tej egy részét felforraljuk,tűzről levesszük. A tej másik ré...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez a diót 10 dkg, a mákot 5 dkg cukorral elkeverjük. Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk. Bő félórát...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrni, 2 részre osztani. Lap, töltelék, lap.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokon 15 perc alatt kész. Kb 9-12 db lesz belőle.
Elkészítési idő: 3/4 óra Nehézség: Könnyű