menu

Családireceptkönyv.hu

Cékla és alma saláta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 db cékla,
- 3 ek. citromlé,
- 2 közepes méretű alma,
- 1 ek. méz,
- 1 ek. növényi olaj,
- zöldségzöldje (petrezselyemzöldje, kapor, bazsalikom)

Elkészítés:


A céklát hámozzuk meg, az almát azonban nem feltétlenül kell, azonban mindkét összetevőt reszeljük le.
Adjuk hozzá a mézet, a citromlével locsoljuk meg, hagyjuk 10 percig, hogy összeérjenek az ízek.
Végül adjuk hozzá a növényi olajat és a zöldségzöldjét is, kissé sózzuk meg.
Ízlés szerint adhatunk hozzá hagymát, illetve fokhagymát is, én azonban ezt a friss, savanykás-édeskés változatot részesítem előnyben. Egyébként ha a céklával való foglalkozás közben pirossá színeződik a kezünk, a citrommal, citromlével átdörzsölve megszüntethetjük azt.

Cékla és alma saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Farmersaláta
Farmersaláta

A káposztát néhány vágással felaprítjuk, a tarját vékonyra szeleteljük, majd gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A hagymát megpucoljuk, a retket meghámozzuk, és az uborkával együtt min...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csicseriborsó krém
Csicseriborsó krém

Mindent összekeverünk, pépesítjük, pirítóssal tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg káposztasaláta
Hideg káposztasaláta

Egy nagy tálban keverjük össze a saláta összetevőit. Egy kis tálban alaposan dolgozzuk össze a salátaöntet hozzávalóit. Öntsük és keverjük össze a kettőt.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diéta húsvét utánra
Diéta húsvét utánra

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk