- 2 dl majonéz
- 2 dl tejföl
- 5 dkg darált dió
- 1 kisebb zeller
- 1/2 piros húsú paprika
- 1 citrom
- porcukor
- mustár
- őrölt fehérbors
- só
A majonézt tejföllel simára keverjük, citromlével, porcukorral, mustárral, borssal, és kevés sóval ízesítjük. A mártásba keverjük a lereszelt zellert, az apró kockákra vágott paprikát, és a darált diót.
A nagy szemű fehér vagy tarkabab legalkalmasabb saláta készítésére. Miután kiválogattuk és megmostuk, néhány órára beáztatjuk, majd hideg, enyhén sós vízben feltesszük főni. Miközb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSüssük meg a céklát sütőben jó puhára, ha megsült tisztítsuk meg és vágjuk fel kockára és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá az ecetet, az olajat, a sót és keverjük össze, hagyjuk a cék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hajában megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük (így könnyebb megpucolni), kicsit állni hagyjuk, majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A borsót enyhén sós vízben pár perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű