menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás csirkecomb, parajos gerslivel


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 6 egész csirkecomb,
- 1/2 dl olivaolaj,
- 2 ek méz,
- fokhagymás só,
- bazsalikom,
- majoranna,
- oregano,
- 1/2 kg krumpli,
- 240 g gersli,
- 1 zacskó mirelite bio-paraj,

Elkészítés:


A csirkét megmossuk, megtöröljük, fűszerezzük és tepsibe fektetjük. A tetejét megkenjük az olivaolaj, és a méz keverékével, kevés vizet csorgatunk mellé, foliával letakarjuk és 180 C-os előmelegített sütőben kb 50 percig pároljuk. Ha megpuhult, levesszük a fóliát, és még barnulásig sütjük. A krumplit kettévágjuk, tetejét sózzuk, és bio bógrízzel fűszerezzük, olivával ezt is megkenjük és a csirke alá tóljuk a sütőbe. Amikor a csirke elkészült, a krumplit még pirítjuk.
A gerslit 800 ml vízben puhára főzzük, a parajt felengedjük, fokhagymával, sóval, és kis tejszínnel ízesítjük, és az egészet összekeverjük.

Fokhagymás csirkecomb, parajos gerslivel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kínai csípős csirkecsíkok
Kínai csípős csirkecsíkok

A chili paprikát, fokhagymát apróra, a csirkemellet, újhagymát, vörös és lila hagymát, tv paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk. A csirkemell csíkokat egy ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Esterházy csirkeragu
Esterházy csirkeragu

Elkészítés: Előző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk mustárral, borssal, vöröshagymával, babérral és kb. 5 evőkanál olajjal. Egy kisebb zárható dobozban egy éjszaká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baszk csirke pikáns paradicsomszósszal
Baszk csirke pikáns paradicsomszósszal

A húsok megmosása és nagyobb darabokra való vágása után, majd a szokásos sózás, borsozás (óvatosan) után a szeletekre vágott füstölt szalonnát egyenletesen be kell vagdosni. Egy...

Elkészítési idő: 95 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Házi májkrém
Házi májkrém

1. A májat megmossuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk. 2. Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben a kacsazsírt felhevítjük, majd szépen sorban rádobáljuk a hagymákat, a májat, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk