menu

Családireceptkönyv.hu

Göngyölt hús


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 6 szelet csont nélküli karaj,
- 0,5 kg darálthús,
- 2 zsemle,
- 4 tojás,
- 2 fokhagymagerezd,
- só,
- bors,
- petrezselyem,
- 1 hagyma,
- tejföl,

Elkészítés:


6 szelet csontnélküli karaj, amit folpack fóliával letakarva jól kiklopfolunk, végül mind a két oldalát besózzuk, ha megvan félre tesszük .
A töltelékhez 0,5 kg darálthús, 2 db áztatott zsemle, 1 db tojás, 3 db kemény tojás és kézzel szétnyomkodva, fokhagyma, ételízesítő, bors, zöldségzöldje apróra vágva, egy fej hagyma megpirítva. A hozzávalókat jól összedolgozzuk és a karaj szeletekbe töltjük, mindegyik közepébe egy kicsit rakunk majd feltekerjük és egy nagyobb zsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük.
Ha megvan letekarjuk alufóliával és 170 fokos sütöben legalább 2-2,5 órát sütjük.
Közben elkészitjük a besamellmártást.
Fél vajat odarakunk melegedni, ehhez 2-3 kanál lisztet rakunk, ezt jól összekavarjuk annyi tejjel, hogy csomómentes legyen, ha megvan hozzárakunk 2-3 kanál tejfölt és kb. 10 dkg reszelt sajtot, ezt felengedjük tejjel úgy, hogy kellő állagú masszát kapjunk .
Ha a hús megpuhult levesszük a fóliát és a húsra simítjuk a mártást és visszatesszük a sütöbe pirítani. Ha kész lehet tálalni!

Göngyölt hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szaftos csülökpörkölt
Szaftos csülökpörkölt

A csülköt alaposan megmossuk, és nagyobb (kb. 3*3cm) darabokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. Megtisztítjuk, felkockázzuk a vöröshagymát és a felhevített zsíron üvegesre párolj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Óvári sertésborda
Óvári sertésborda

A hús mindkét oldalát sózod, borsozod, pici fokhagymát kockázol rá, berakod a jénai tálba, pici víz, egy korty fehér bor, lefeded, és berakod a forró sütőbe. Eközben kockázott h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Darálthús tekercs
Darálthús tekercs

A darált husit daráld le még kétszer. Tépj egy nagy darab alufóliát kend be vajjal és borítsd rá a darált húst. Nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra, szórd meg sóval és borssal. Vágd öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Hortobágyi sertésborda
Karaj - Hortobágyi sertésborda

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd olajban kisütjük. 2. Ezután egy jénaiba tesszük őket, alátöltjük a bort és kevés vizet, és így pároljuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk