- 45 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj v.15 dkg zsír
- 1 tojás
- 1 citrom
- 1 cs. sütőpor
Lisztet a zsiradékkal, sütőporral, porcukorral összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, citrom reszelt héját, és levét, összegyúrjuk.
Kb. fél centisre nyújtjuk, és szaggatjuk, sütjük. Sütés előtt azokat, amiket a tetejének szánunk, kilyukasztgathatjuk, megszórhatjuk cukros darált dióval, de simán is süthetjük. Végül lekvárral összeragasztjuk. Ha nem szórtuk meg cukros darált dióval, akkor vaníliás porcukorral meghintjük.
A kekszes részhez a kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, kb 3 - 4 evőkanállal félreteszünk belőle. majd összevegyítjük a porcukorral. Ezután hozzáadjuk a lekvárt, a mik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️Az almákat félbevágjuk, a magházukat pedig eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. ◾️Egy lábasban vizet forralunk, beletesszük az édesítőt, a citrom levét és ha forr az almákat is....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA vajat kikeverjük a cukorral, utána hozzákeverjük a tojásokat is. Miután összeállt, beleszórjuk a lisztet, sütőport, mákot, tejet, fahájat és simára keverjük. Kb 20x30 cm-es tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze mindet. Sütőpapíron csinálj korongokat belőle, és süsd 190C-on 15 percig.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű