- 2 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű leveles tészta
- 4 alma
- 2 evőkanál édesítő
- 2 evőkanál mézhelyettesítő
- ½ citrom leve
- fahéj
◾️Az almákat félbevágjuk, a magházukat pedig eltávolítjuk és cikkekre vágjuk.
◾️Egy lábasban vizet forralunk, beletesszük az édesítőt, a citrom levét és ha forr az almákat is.
◾️2 percig forraljuk, TOVÁBB NEM SZABAD! Szedjük ki egy papírtörlőre.
◾️A tésztát kitekerjük, 6 egyforma csíkra vágjuk és pici mézhelyettesítővel megkenjük.
◾️Erre fektetjük sorban az almákat, meghintjük fahéjjal és óvatosan de szorosan feltekerjük.
◾️Lisztezett, zsírozott tepsibe tesszük és 220°-ra előmelegített sütőben, 25 perc alatt megsütjük.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
A tésztához a darált kekszet a margarinnal, a többi hozzávalóval, és annyi lekvárral összegyúrjuk, hogy jól formázható masszát kapjunk. Ha morzsálódna a tészta, akkor kevés tejet a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180C-ra légkeveréses sütőben, vagy 200C-ra sima sütőben. Előveszünk két tálat. Az egyikben összekeverjük a mákot a nyírfacukorral és a sütőporral. A másikban...
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: KönnyűA darált háztartási kekszet egy mély tálba tesszük, beleszórjuk először a por állagú hozzávalókat, és jó alaposan egy kanál segítségével összekeverjük. A keverékbe beleöntjük az ar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy talban osszedolgozzuk a lisztet a zsirral,majd a cukorral,vaniliaval,tojassal,citrom hejaval,tejfollel Egy ruglmas tesztat kell kapjunk...ne legyen tul kemeny de tul puha...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes