- csirkemell filé
- só
- bors
- fokhagyma
- 2 tojás
- 125 g krémsajt
- olaj
- só
- liszt
- tej
A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.
A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.
A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.
Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husok, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.
Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag húsra.
1. A csirkemellet vastagabb szeletekre felvágjuk. 2. Fűszeres lisztben (liszt, só, bors, pirospaprika) megforgatjuk. 3. Forró olajban fehéredésig sütjük. 4. A bacont ug...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézCsirkepogácsa: A darált húst a tojással, fokhagymával, zsemlemorzsával, bazsalikommal, citromhéjjal, olajbogyóval és parmezánnal egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk. A l...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hagymákat apróra vágjuk (a fokhagymát fokhagymanyomóval is törhetjük), és kevés olajon megpirítjuk-pároljuk. Ha már a vöröshagyma üveges, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt csiperké...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Nehéz