- 15 dkg finomliszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 30 dkg főtt burgonya,
- 3 dkg teavaj (olvasztott),
- 2 dl tej,
- 1 db tojás,
- só és frissen őrölt bors,
- 10 cm póréhagyma,
- 1/2 csokor petrezselyem,
A liszthez szitáljuk a sütőport, hogy ne maradjon csomós és alaposan összekeverjük. A főtt krumplit áttörjük vagy lereszeljük egy tálba. Beleöntjük az olvasztott vajat, a tejet és a tojást. Sózzuk, borsozzuk és simára keverjük. A hagymát és a petrzselymet felaprítjuk és beleseperjük. Végül megtisztítunk és áttörünk egy fokhagymát. Keverjük alaposan össze és csak ezután szórjuk bele a sütőporos lisztet is.
Egy serpenyőt felhevítünk közepes erősségen, kevés olajat csorgatunk bele és egy evőkanál segítségével kisebb vagy nagyobb lepényeket halmozunk bele. Nagyjából 2 perc sütés elég neki. Egy határozott mozdulattal átfordítjuk, és 2 perc alatt a másik oldalát is megsütjük. Szedjük egy tálra és kínáljuk ki sós, borsos tejföllel és reszelt sajttal.
Palacsinta: Hozzávalókat csomó mentesre keverjük és állni hagyjuk úgy 30 percet. Majd felforrósított serpenyőben, kevés olajon, kissé "vaskosabb" palacsintákat sütünk . A ki...
Elkészítési idő: 100 Nehézség: NehézElkészítés: MÓDSZER Adjunk hozzá kenyérlisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és joghurtot a tálba, és kezdjük el dagasztani a tésztát.Ha kemény, cseppentsünk hozzá egy kevés vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe belemorzsoljuk a 4 dkg élesztőt, hozzáadunk egy evőkanálnyi cukrot és felfuttatjuk. Miután az élesztő felhabzott hozzáadunk 1/2 kg lisztet és kiskanál sót és ½ dl olívaolaj...
Elkészítési idő: 60-90 Nehézség: Könnyű