Tészta
- 6 db tojás
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 dl víz
- 1 ek. kakaópor
Krém
- 3 dl tej
- 6 púpozott ek. liszt
- 1 ek. kakaópor
- 2 db egész tojás
- 30 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 2,5 ek. kakaópor
- meggy v. befőtt
- rum vagy aroma
Csokoládémáz
- 15 dkg csokoládé
- vaj.
A tésztához 5 tojássárgáját 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 5 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót és a 5 tojásfehérje felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt 35x27 cm-es tepsiben 180°C-on 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral felfőzzük, tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A kihűlt tésztára a krém felét rákenjük, majd rátesszük a meggyet és a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük. A mázhoz gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a vajat és rákenjük a krém tetejére. 2 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk tejet, az olajat, majd a sütőporral és kakaóporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket habbá verjük, és óvato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a margarint (vagy zsírt), és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már eléggé morzsalékos, hozzákeverjük a darált di...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tojásfehérjét habbá verem. A margarint megolvasztom, hozzáadom a cukrot, a tojás sárgáját, a vanília aromát/cukrot, a tejet. Végül a lisztben elkevert sütőport. Beleforgatom a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verem. Belekeverem a lisztet és a kókuszreszeléket. Sütőpapíros 37x23 cm-es sütőlemezre szedem a tésztát. Egyenletesen elkenem. 180...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes