- 150 g cukor,
- 6 tojás,
- 2 cs. vaníliás cukor,
- 1 tk. reszelt citromhéj,
- 1 l tej,
- 2 ek. vaníliás pudingpor,
A tejet feltesszük forrni. A tojásfehérjékből 50 g cukorral és 1 tasak vaníliás cukorral kemény habot vetünk. Mikor a tej felfőtt, kisebbre vesszük a lángot és egy kanállal beleszaggatjuk a habgaluskákat. Lasú tűzön főzzük 3 percig, majd óvatosan megforgatjuk a galuskákat, de vigyázzunk, hogy ne törjenek meg, 2 percig főzzük. A habgaluskákat egy tálba tesszük.
A tejet levesszük a tűzhelyről. A tojássárgáját a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és a citromhéjjal habosra kavarjuk, majd adunk hozzá 5 – 6 evőkanál meleg tejet és folyamatosan kavargatjuk. Az edényben lévő tejhez öntjük, de közben kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Addig főzzük így, amíg kissé besűrűsödik. A habgaluskákat a vaníliás öntettel együtt tálaljuk.
Kikeverem a túrót a tejföllel. Hozzáadom a tojássárgákat. Belekeverem a tejfölt, búzadarát, vaniliás cukrot, citromhéjat. A tojások fehérjét felverem habnak pici citromlével. Na...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet, majd addig keverjük, amíg sűrű, egynemű tésztát nem kapunk. A fehérjét egy csipet cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Gelatine mit 3 EL kaltem Wasser in einem kleinen Topf anrühren und ca. 15 Minuten quellen lassen. Die Zitronenschale abreiben und anschließend die Zitrone auspressen. Benöt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd hűtőben pihentetem fél órát. Közben a gyümölcsöket meghámozom, kisebb darabokra vágom. A vajat és a cukrot abban a lábosban olvasztom f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű