Hozzávalók:
- 140 g zabkeksz (nálam zabfalatok),
- 60 g vaj,
- kb. 100 g málna (friss vagy fagyasztott kiengedve),
- 500 g mascarpone,
- 100 g tejföl,
- 200 g fehér csokoládé,
- 2 pici citrom reszelt héja és az egyiknek a leve,
A kekszet morzsásra aprítjuk, elkeverjük az olvasztott vajjal, és beleegyengetjük egy – az alján sütőpapírral borított – tortaformába. Hűtőbe tesszük. Amíg szilárdul a kekszes alap, elkészítjük a krémet. Ehhez gőz felett (vagy mikróban) megolvasztjuk a fehér csokit. A mascarponét a tejföllel, a citrom reszelt héjával és levével kicsit kihabosítjuk. Érdemes a citromosságot kóstolgatni, és apránként adagolni a citromlevet. Gyorsan beleforgatjuk a kihűlt fehér csokit, végül a málnát. Nem baj, ha összetörik a málna, sőt, úgy a legjobb! Akár direkt is trancsírozhatunk rajta egy keveset (azért ne péppé!). Hűtőbe tesszük. A tortát málnaszemekkel is díszíthetik.
22 cm-es tortaforma
1. Először elkészítjük a barna és a sárga kekszeket: A tojást elkeverjük a cukrokkal és a puha vajjal, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport, és összegyúrjuk. 2. Megm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a 3 dl tejjel, 4 ek. cukorral összefőzzük, majd kihűtjük. Az őzgerincformát folpack-kal kibéleljük, hagyjunk rá jól, hogy majd a végén be tudjuk takarni a kész sütemény...
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: NehézAz élesztőt a tejben szétmállasztom (cukor hiányában nem fut fel, de ez baj). A lisztet összekeverem a sütőporral, édesítővel. Hozzáadom az 1 db tojást, a langyos vajat és az élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint keverjük ki a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel. Ezután keverjük hozzá a tejet, majd szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű