- 0,5 kg csirkemell
- étolaj
- 5 dkg vaj
- só
- fekete bors
- cayenne őrölt bors
- 2 szál sárgarépa
- 2 evők. méz
- 1 evők. mustár
A kockára vágott csirkemellet, és a julienre vágott sárgarépát az összekevert mézes, mustáros mártásban hagyom állni, hogy az ízek összeérjenek. Kb. egy óra után, kevés olíva olajban megpirítom, addig, amíg a hús kifehéredik, majd ezt követően hozzáadom a fűszereket. Köretként rizst tálaltunk mellé.
A zsemlét vízben áztatjuk, kinyomkodjuk és egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, az apróra vágott vagy megkapart csirkemájat, reszelt hagymát, fűszereket ízlés szerint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a csirkemelleket fel vágjuk kicsit nagyobb kockakra olyan hüvelykujj nagysaguakra. Ki hogy szereti. ( szerintem mutatosabb kis kockákra vágni. Ha meg vagyunk a felkockáz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst megmossuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd megfűszerezzük. 2. Egyesével beletekerjük a szalonnába, összetűzzük, majd közepes lángon pirosra sütjük. 3. Szalma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket lereszeljük, beletesszük egy tálba, és megsózzuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és összekeverjük. Fűszerezzük a provence-ival és a borssal. Hozzákeverjük a lisztet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes