- 0,5 dkg csirkemell filé,
- 4 ek. olívaolaj,
- só,
- feketebors (őrölt),
- 1 tk. bazsalikom (morzsolt),
- mozzarella sajt,
- 8 db koktélparadicsom,
- 1 ek, balzsamecet,
- 4 db bazsalikomlevél - friss,
A csirkemellet 2-3 vékonyabb szeletre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk 1-2 evőkanál olajjal, majd belerakjuk a csirkemellszeleteket és oldalanként 4-5 percig sütjük őket, hogy kis színt kapjanak.
A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük.
Egy tálban összekeverjük a paradicsom és mozzarellaszeleteket kevés sóval, borssal, morzsolt bazsalikommal és a balzsamecettel, majd ráhelyezzük a megsült húsokra.
Sütőben (190 C) 10-12 perc alatt ráolvasztjuk a sajtot.
Bazsalikommal megszórva tálaljuk, tetszőleges körettel, vagy caprese salátával.
A csirkemájat forró olajon, wokban elősütöttem. Minden fűszerezés nélkül, addig sütöttem, míg levet engedett, és a lé, már nem volt rózsaszín. A lét külön öntöttem, (később felhasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mustárt kevés olajjal és a fűszerekkel kikeverjük. A csirkemellet kicsontozzuk, kettévágjuk és felszúrjuk. Beletöltjük a fűszeres mustárt és két napig érleljük, pici olajat téve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat előző este fokhagymás tejben áztatom. Kettévágom, jól megmosom, és megszárítom. Sózom, borsozom és amíg előkészítem a panírozáshoz az alapanyagot, pihentetem. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket nagyságuktól függően 4-5 darabra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk (tetszés szerint átnyomhatjuk fokhagymanyomón is). A húsdara...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes