- 1kg paradicsom,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 ek fehér tönkölyliszt,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 ek nádcukor,
- 1/2 citrom leve,
- 2 zöldségleveskocka,
- 1 kk bazsalikom,
A paradicsomokat felvágjuk, és kevés leveskockás vízben kb 10 percig főzzük. Ha megpuhult botmixerrel turmixoljuk, majd szűrőn „átpaszírozzuk“. A héj-és magnélküli levet tovább főzzük, 1/2 dl hidegvízben feloldott liszttel habarjuk, fűszerezzük. Az apróra vágott petrezselymet csak a végén szórjuk bele. A kenyeret apró kockákra vágjuk, olivaolajon pirítjuk-szárítjuk, amíg szép színe lesz. Tálaláskor a reszelt sajttal együtt a levesre szórjuk.
A tetejére: reszelhető gouda sajt, 6 szelet tönkölykenyér, 1 kk olivaolaj.
A Chicken Alfredot legyakrabban fettuccine tésztával tálalják, de bármilyen hosszúkás tészta, pl. linguine vagy esetleg spagetti is illik hozzá. Vágd csíkokra vagy kockákra a cs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy nagy fazekat félig megrakunk megtisztított és durva darabokra vágott zöldségekkel (a paradicsomot és fokhagymát egészben hagyjuk). (Mennyiségeket szándékosan nem tüntet...
Elkészítési idő: 135 perc Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát. Lábosban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgaborsót előző este beáztatjuk. Másnap feltesszük főzni egy liter vízzel, két babérlevéllel. A zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk. A sárgarépát, petrezselymet kari...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű