- 250 g rizs,
- 800 ml tej,
- 400 ml víz,
- 20 g vaníliás cukor,
- 5 db tojás,
- 1 csipet só,
- 130 g cukor,
½ db citrom héja,
- 5 dkg mazsola,
A tejben megfőzöm a rizst. A vaníliás cukrot, kristálycukrot kikeverem az 5 tojássárgájával és a felfőzött, kihűlt rizshez keverem a mazsolával és kb. 5 dkg vajjal, majd óvatosan beleforgatom a tojás felvert habját. Tepsibe öntöm és készre sütöm. Baracklekvárral kínálom.
A darált kekszet leöntjük a kávéfőzettel, hozzákeverjük a 10 dkg porcukrot és a darált diót. A masszát vaníliás cukorral és a dióval meghintett fólián négyszögletesre nyújtjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ribizlit alaposan megtisztítjuk, leszemezzük és lecsöpögtetjük. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk felolvadni és jól lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük. A formát kikenjük...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőször a vajat és a porcukrot dolgozzuk össze, utána a gesztenyemasszát, rumot, kakaót, darált kekszet és a tejet (előfordulhat, hogy pár evőkanállal több kell) is keverjük hozzá,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt sárgabarackot felkockázzuk. A marcipánt apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a tojásfehérjéket és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) jól összekeverjük. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű