menu

Családireceptkönyv.hu

Rizskoch


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 250 g rizs,
- 800 ml tej,
- 400 ml víz,
- 20 g vaníliás cukor,
- 5 db tojás,
- 1 csipet só,
- 130 g cukor,
½ db citrom héja,
- 5 dkg mazsola,

Elkészítés:


A tejben megfőzöm a rizst. A vaníliás cukrot, kristálycukrot kikeverem az 5 tojássárgájával és a felfőzött, kihűlt rizshez keverem a mazsolával és kb. 5 dkg vajjal, majd óvatosan beleforgatom a tojás felvert habját. Tepsibe öntöm és készre sütöm. Baracklekvárral kínálom.

Rizskoch

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Omnia tekercs
Omnia tekercs

A darált kekszet leöntjük a kávéfőzettel, hozzákeverjük a 10 dkg porcukrot és a darált diót. A masszát vaníliás cukorral és a dióval meghintett fólián négyszögletesre nyújtjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cseresznyés clafoutis
Cseresznyés clafoutis

A ribizlit alaposan megtisztítjuk, leszemezzük és lecsöpögtetjük. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk felolvadni és jól lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük. A formát kikenjük...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
GESZTENYÉS KÓKUSZGOLYÓ
GESZTENYÉS KÓKUSZGOLYÓ

Először a vajat és a porcukrot dolgozzuk össze, utána a gesztenyemasszát, rumot, kakaót, darált kekszet és a tejet (előfordulhat, hogy pár evőkanállal több kell) is keverjük hozzá,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Mandulás - sárgabarackos rudacska
Mandulás - sárgabarackos rudacska

Az aszalt sárgabarackot felkockázzuk. A marcipánt apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a tojásfehérjéket és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) jól összekeverjük. Hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk