menu

Családireceptkönyv.hu

Cseresznyés clafoutis


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


24 cm-es formához:
*3 nagyobb tojás
*1 nagy csipet só
*6 ek cukor
*2 tasak vaníliás cukor
*6 púpos ek liszt
*3 dl tej
*30 dkg piros ribizli
*kevés margarin a forma kenéséhez
*porcukor a szóráshoz

Elkészítés:


A ribizlit alaposan megtisztítjuk, leszemezzük és lecsöpögtetjük. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk felolvadni és jól lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük. A formát kikenjük margarinnal.
A tojásokat egy tálba ütjük, beleszórjuk a sót, a cukrot, a vaníliás cukrokat.
Gépi habverővel magas fokozaton 2-3 percig verjük.
Hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
Végül a tejet is beleöntve jól összekavarjuk.
Az előkészített formába öntjük, rászórjuk a ribizlit.
Sütőben 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. (Érdemes tűpróbával ellenőrizni.)
Ha már majdnem teljesen kihűlt, meghintjük porcukorral és szeleteljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A clafoutis a franciák közkedvelt finomsága, ami sűrű palacsinta tésztából és leggyakrabban ropogós cseresznyéből készül. Sajnos ez a gyümölcsünk már leérett, ezért ribizlivel helyettesítettem. Nagyon egyszerűen, kevés alapanyagból, hamar összeállítható. Nem túl édes, könnyed, igazán gyümölcsös desszert. Egy biztos, hogy később más gyümölccsel, barackkal, szederrel is ki fogom még próbálni. Egyetlen baj van vele, hogy pillanatok alatt elfogy

Cseresznyés clafoutis

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
TEJES PITE
TEJES PITE

Az egész tojásokat a cukorral, vaníliával, sóval jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet és tovább keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük. Lisztezett, zsírozott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MEGGYES RÉTES VAS MEGYEI
MEGGYES RÉTES VAS MEGYEI

A tészta hozzávalóiból,a kefireket,tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és a liszttel ,hogy rétestészta állagú legyen. Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk. Olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Csokihabos triffle
Csokihabos triffle

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel a tejjel. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kis darabokra vágott vajat. Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd keverjük hozzá egyenként az öt tojás sá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsófi
Kinder pingui
Kinder pingui

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk