Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
Piskóta:
- 5 db tojás szétválasztva,
- 5 ek víz,
- 15 dkg cukor,
- 125 g liszt,
- 3 dkg kakaópor,
- késhegynyi szalakáli,
Krémhez:
- 250 g mascarpone,
- 200 g habtejszín,
- 250 g étcsokoládé,
- csipet só,
- ízlés szerint díszítéshez eper,
A tojások fehérjét a vízzel és az apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, kakaóport és szalakálit is és az egészet csomómentesre keverjük.
Kivajazott lisztezett formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük. (Tűpróbát végezzünk!)
Rácsra téve kihűtjük a piskótát.
A tejszínt csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és elkeverjük a mascarponéban, majd óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot és elkeverjük.
A piskótát tetszés szerint félbe vagy három lapba vágjuk. A lapokat megkenjük a csokikrémmel, majd a torta tetejét és oldalát is bevonjuk vele.
Ízlés szerint eperrel díszíthetjük.
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és apró darabokra vágjuk. A tojásokat összekeverjük a joghurttal, majd hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a sót, a lisztet, és sima tésztává dolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz elfelejtettem írni, hogy ha vaníliásat csinálok, akkor vaníliát rakok bele, vagy fahéjat stb. A felkockázott hideg(!) vajat és a lisztet, cukorral, sóval, sütőporral összemo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első réteghez 3 tojássárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk egy tálban, majd a 3 tojásfehérjéből vert kemény habot hozzákeverjük. 1,5 dl ví...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, és alaposan kikeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és 2 részletben ezt is hozzáadj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű