- 500 g finomliszt,
- 200 g Szarvasi Fenomenale sajt,
- 400 g félzsíros tehéntúró,
- 100 g juh túró,
- 250 g teavaj,
- 130 g 20% tejföl,
- 2 db tojás sárgája,
- 12 g sütőpor,
- 150 g füstölt szárazkolbász,
- 1 db egész tojás a tészta lekenéséhez,
- 25 g adalékmentes erdélyi só,
Sütése 190 C fokon alsó felső sütési módozattal, középső polcon 25 perc. Ebből a tészta mennyiségből kb. 65 db párnácskát lehet megsütni. A kisült sós aprósüteményt egy fémdobozba téve, lefedve napokig vaj puhán lehet tartani, de az elcsomagolását csak már teljesen kihűlt állapotában tegyük meg! Kolbász helyett lehet akár apróra vágott és kisütött kolozsvári szalonnát is használni, a kolbászt nem kell előre kisütni. A füstölt kolbász ehető bélbe van töltve tehát annak a lehúzása nem szükséges!
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Sütőpapírt fektetünk egy 30×40 cm-es tepsibe. Kiterítjük magunk elé a leveles tésztát, és 12 db 10×8 cm-es téglalapra vágjuk. 2 Mindegyiket meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot normál sajtreszelőn reszelőn lereszeljük. A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk (ha van), ha nincs, simán bekapcsoljuk, így kicsit lassabban készül el, de ugyanúgy jó lesz. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon egyszerű! a karfiolt le kell reszelni (darálni) kB fél kiló karfiolt használtam, két tojás, 20 dkg mandulaliszt és 10 dkg tönkölyliszt (barátnőm sima liszttel csinálta), só...
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: Könnyű1. A tésztához a lisztben elkeverem a sót és a sütőport, majd a vajat (vagy a margarint) a liszttel elmorzsolom és annyi tejjel összegyúrom, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes