menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos kolbászos párna/Szoky


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 65
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 500 g finomliszt,
- 200 g Szarvasi Fenomenale sajt,
- 400 g félzsíros tehéntúró,
- 100 g juh túró,
- 250 g teavaj,
- 130 g 20% tejföl,
- 2 db tojás sárgája,
- 12 g sütőpor,
- 150 g füstölt szárazkolbász,
- 1 db egész tojás a tészta lekenéséhez,
- 25 g adalékmentes erdélyi só,

Elkészítés:


Sütése 190 C fokon alsó felső sütési módozattal, középső polcon 25 perc. Ebből a tészta mennyiségből kb. 65 db párnácskát lehet megsütni. A kisült sós aprósüteményt egy fémdobozba téve, lefedve napokig vaj puhán lehet tartani, de az elcsomagolását csak már teljesen kihűlt állapotában tegyük meg! Kolbász helyett lehet akár apróra vágott és kisütött kolozsvári szalonnát is használni, a kolbászt nem kell előre kisütni. A füstölt kolbász ehető bélbe van töltve tehát annak a lehúzása nem szükséges!

Sajtos kolbászos párna/Szoky

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Pikáns virslitekercs (Stahl)
Pikáns virslitekercs (Stahl)

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Sütőpapírt fektetünk egy 30×40 cm-es tepsibe. Kiterítjük magunk elé a leveles tésztát, és 12 db 10×8 cm-es téglalapra vágjuk. 2 Mindegyiket meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sajtchips
Sajtchips

A sajtot normál sajtreszelőn reszelőn lereszeljük. A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk (ha van), ha nincs, simán bekapcsoljuk, így kicsit lassabban készül el, de ugyanúgy jó lesz. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: SayenFreya
 karfilolos sajtos muffin
karfilolos sajtos muffin

Nagyon egyszerű! a karfiolt le kell reszelni (darálni) kB fél kiló karfiolt használtam, két tojás, 20 dkg mandulaliszt és 10 dkg tönkölyliszt (barátnőm sima liszttel csinálta), só...

Elkészítési idő: 0,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos csiga
Sajtos csiga

1. A tésztához a lisztben elkeverem a sót és a sütőport, majd a vajat (vagy a margarint) a liszttel elmorzsolom és annyi tejjel összegyúrom, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk