- 70 dkg finomliszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 tk. só
- 50 dkg margarin
- 12 evőkanál víz
- 2 evőkanál 20 %-os ecet
Tetejére
- tojás
- reszelt trappista sajt
A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót.
Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.
Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.
Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.
Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő negyedóra alatt készre sütöttem.
Gyúrjuk össze a hozzávalókat. Az egyszerűség kedvéért nem kell se dagasztani, se keleszteni. Miután jól összegyúrtuk, nyújtsuk kb. ujjnyi vastagra, majd apró pogácsaszaggatóval sza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Kis gombócokat formáltam,kicsit meglapítottam és a gofri sütőben megsütöttem. Felét nagyobbra sütöttem,nagyobb gombócokat és sodrófával kisodorta és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy tálba öntjük, majd alaposan összetörjük. (Erre most egy krumplitörőt használtam.) A lisztet a sóval elkeverjük, majd a túróhoz adjuk. A margarint is hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű