12,5 dkg reszelt trappista sajt
35 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1 db tojás
1 dl tejföl
1 kk. só
1 ek. étolaj
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Kis gombócokat formáltam,kicsit meglapítottam és a gofri sütőben megsütöttem.
Felét nagyobbra sütöttem,nagyobb gombócokat és sodrófával kisodorta és így tettem a gofri sütőbe sülni.
Akinek nincs speciális sütője,ajánlom a gofri sütőt.
ebben is ép úgy megsül.
Hát bizony hosszadalmas volt a kisütése,de megérte.
Élesztőt felfuttatom, tésztát bedagasztom. 40 perc pihentetés után kinyújtom, éles késsel felvágom, tetejét tojással bekenem, mehet rá a szezámmag. További 30 percet kelesztem, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük. Másnap kinyújtjuk és szaggatjuk. Felvert tojással megkenjük és ízlés szerint megszórjuk. Sütés: 180 fok, al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben a csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tojássárgát, sót, és összegyúrjuk. Kinyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű