fél dl tej;
3 kávéskanál só;
30 dkg liszt;
22 dkg Rama margarin;
2 dkg élesztő;
1 db tojás;
egy csipet cukor
Az élesztőt a langyos tejben a csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tojássárgát, sót, és összegyúrjuk. Kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, lekenjük egy felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és derelyevágóval először hosszú csíkokat, majd kb. 7-8 cm darabokat vágunk. Kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Az összetevőket gyúrjuk simára, majd tegyük hűtőbe, pár órára, vagy akár egész éjszakára. Ezután gyúrjuk át, és nyújtsuk ki, késsel rácsozzuk, be a tetejét majd szúrjuk ki, és egés...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejbe morzsoljuk. Megvárjuk, míg az élesztő felfut. Az élesztőt elkeverjük a többi hozzávalóval, lefedjük, 1 órát kelesztjük. 1 cm vastagra nyújtjuk, a szél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk, 1 éjszakára fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük. Másnap vékonyra nyújtjuk, tojással megkenjük, szezámmaggal, köménymaggal megszórjuk, Keskeny rudakra szeljük és 18...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés forró vízben feloldjuk és megvárjuk, míg felfut. Az összes többi hozzávalót egy tálba öntjük és az élesztőt is hozzá adva, közepesen kemény kelt tésztát dagas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű