- 25 dkg reszelt sajt,
- 70 dkg finomliszt,
- 25 dkg margarin,
- 2 db tojás,
- 1 kk. szódabikarbóna,
- 2 dl tejföl,
- só ízlés szerint, kb. 1 kkanállal,
- 2 evőkanál étolaj,
Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni.
Közben meg kell fordítani a tallérsütőt. Háztartási felszerelés boltokban, illetve piacokon is kapható
Ügyelj a sütésnél amikor kezded, hogy forró legyen a sütő külömben beleragad!
1. Az alapanyagok kimérése után a lisztet és a margarint vagy a vajat addig kell összemorzsolni, míg a zsiradék teljesen körülveszi a liszt szemcséket. Ezután hozzá kell adni a töb...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt fel futtatom a tejjel meg a cukorral aztán mindent jól össze dolgozok és fél órát pihen a hüttőbe utánna kb 1-cmre kinyujtom meg szórom reszelt sajtal a tetejét és ujny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval (ha teszek a tésztába is sajtot, azt is belekeverem a lisztbe). A langyos tejbe teszek egy kis kanál cukrot, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű