menu

Családireceptkönyv.hu

Sós ropi


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 30 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 600 gr liszt,
- 200 gr vaj,
- só,
- 100 gr sajt,
- 8 ek. tejföl,
- 1 sütőpor,

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Tetszés szerint csíkokra felszeljük, lekenjük felverrt tojással, tetejére reszelt sajtot szórunk. 200°C-on aranybarnára sütjük.
Én ezt az alaprecepbe tettem egy kis vajkrémet, parmezánt, több sajtot, pici őrölt borsot, örölt piros paprikát meg fűszerkeveréket.

Sós ropi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töpörtyűs pogácsa
Töpörtyűs pogácsa

A lisztben elkeverjük a sütőport, beletesszük a sót, a tojásokat, a tejfölt és a zsírt, és jól összedolgozzuk. Amennyiben szükséges, még kevés tejjel lazíthatjuk a tésztát. Lisztez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos csavart
Sajtos csavart

A lisztet, a vajat és a sót aprítógépben morzsásítjuk.(kevésbé lusta és kényelmes koromban kézzel csináltam) A morzsát összegyúrjuk 10 dkg reszelt sajttal, a tojássárgákkal, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Batyu - Gombás-krémsajtos töltött batyu
Batyu - Gombás-krémsajtos töltött batyu

1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. 2. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. 3. Amíg a tészta kel elkészítjük a tölte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos puffancs (Jutka)
Sajtos puffancs (Jutka)

A felmelegített tejben felolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a lisztet és addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Megvárjuk, míg kihül és egyesével hozzákeverj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk