2,5 dl tej
8 dkg vaj
16 dkg liszt
12 dkg reszelt sajt
3 + 1 tojás
só
A felmelegített tejben felolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a lisztet és addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Megvárjuk, míg kihül és egyesével hozzákeverjük a 3 tojást, valamint a reszelt sajtot. diónyi gombócokat formázunk belőle, a etejét megkenjük atojással és 200 fokos sütőben aranysárgára sütjük
A késes robotgép táljába mértem a lisztet, a sót, az élesztőt és a zsírt. Összekevertettem. Kézzel egyszerűen csak el kell morzsolni. Hozzáadtam a tojást és annyi tejfölt, amivel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sót és a szódabikarbónát a liszttel összekeverem. Ezután a zsiradékokat a liszttel elmorzsolom, a szalakálit pici tejben felfuttatom és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt sajtból, margarinból, lisztből, sóból és tejfölből tésztát gyúrunk. Lisztezett felületen kinyújtjuk és derelyevágóval rudakra vágjuk. Megkenjük tojással és reszelt sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. 2. A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az...
Elkészítési idő: kb. 1+1 ora Nehézség: Könnyű