- 0,5 kg spenót,
- tej,
- burgonya,
- tojás,
- só,
- bors,
- cukor,
A spenót leveleit megtisztítom és alaposan megmosom. Vízbe felteszem főni, amikor megfőtt, leszűröm és hozzáadom a szintén puhára főzött burgonyát. A burgonyát külön főzöm, mert ha egybe főzném a spenóttal, keserű lenne. Kevés tejjel, cukorral, borssal összeturmixolom a parajt és a burgonyát. A már összeturmixolt főzeléket lábasba öntöm és ízlés szerint 1-2 tojással elkeverve mégegyszer felforralom.
https://www.youtube.com/watch?v=Xzu3grbz_bU https://www.nosalty.hu/recept/fokhagymas-tejfolos-zoldbabfozelek-petrezselyemzolddel-kaporral https://www.nosalty.hu/recept/zoldba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencset jol atmossuk es, a kockara vagott hagymaval,fokhagymaval,soval,borssal,vegetaval foni tesszuk,annyi vizzel,hogy jol ellepje,ha a vizet elfotte,de meg nem puha,akkor potol...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA káposztaleveleket (torzsa nélkül) néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, majd felszeljük. A vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, rász...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesA zöld borsót kb.15 perc alatt megfőzzük annyi vízben,hogy csak ellepje a víz.Ízlés szerint sózzuk. Közben világos zsemleszínű rántást készítek a kacsazsírból és a lisztből.Hideg...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Nehéz