- 4 darab cékla
- marék rucola
- 1 db narancs
- kb.60 gr. sós, morzsolható sajt, pl feta
- 2 ek olíva olaj
- 1 ek balzsamecet
- ízlés szerint só
A céklákat egyenként alufóliába csomagoljuk, és a 200 fokosra előmelegített sütőben kb. egy óra alatt puhára sütjük. Ha megpuhultak, kicsomagoljuk őket, hagyjuk kicsit hűlni, majd lehúzzuk a hájukat és felkockázzuk. Elkeverjük a kifilézett, apróra vágott naranccsal, a megmosott és megszárított rukolával, majd a tetejére morzsoljuk a sajtot. Az olajból és az ecetből öntetet keverünk, ezzel locsoljuk meg a salátát.
Félbevágjuk a főtt tojásokat, egy kiskanál segítségével kiszedjük a sárgájukat. A megfőtt tojássárgájákat összekeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, sóval, borssal, szerecsendióval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricát leszűrjük az uborkát meghámozzuk és felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk, összekeverjük az alapanyagokat és 1 órára a hűtőbe tesszük. Rántott csirkemájjal ist...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKezdjük a töltelékkel, mivel egy kicsit jó, ha kihűl és összeáll, mielőtt felhasználnák. Mossuk meg, pucoljuk meg és vágjuk fel a zöldségeket. A darálthúst dolgozzuk össze a csombo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA héjától megtisztított lila hagymát felezzük, vékony szeletekre vágjuk és kicsit besózzuk és rövid ideig állni hagyjuk. A krinolint meleg vízbe tesszük, majd lehámozzuk a héját é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű