menu

Családireceptkönyv.hu

Toffifee álomtorta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 12 db
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók/12 adag
Piskóta:
- 7 db tojás
- 7 evőkanál finomliszt
- 7 ek cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
Csokoládéhab:
- 2 db tojássárgája
- 1 db tojás (egész)
- 1 ek cukor
- 1 ek víz
- 8 dkg étcsokoládé
- 1.5 dl növényi habtejszín (cukrászhab)
Vaníliás főzött krém:
- 4 db tojássárgája
- 2.5 dl tej
- 1 db vanília
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 2 dl növényi habtejszín (cukrászhab)
- 2 púpozott ek finomliszt
Trüffelkrém:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 dl főzőtejszín
- 1.5 dl növényi habtejszín (cukrászhab)
Ganache:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 dl főzőtejszín
Karamell:
- 10 dkg cukor
- 0.5 dl víz
- 4 dkg vaj
Díszítés:
- 10 dkg török mogyoró (házilag pirított, egész)
- 10 dkg török mogyoró (házilag pirított, tört)

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk.
Elektromos habverővel a fehérjét habbá verjük, amikor már kezd szépen felverődni, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
A habverő legalacsonyabb fokozatán, óvatosan, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet úgy, hogy egy tojássárgája után egy kanál lisztet keverünk hozzá.
Kivajazott, kilisztezett tortaformában hőlégkeverésen, 180 fokon sütjük kb. fél órán keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha megsült, rácson hagyjuk kihűlni.
Csokoládéhab:
Az egész tojást és a két tojássárgáját elektromos habverővel elkeverjük kb. 1 percig, ez nem lesz nagyon habos, a homogén állag elérése a fő cél.
Egy evőkanál cukrot egy evőkanál vízzel sűrűre főzünk 5 percen keresztül, amíg sűrű szirup lesz. Majd gyorsan, a tojásmasszához keverjük habverővel.
Az étcsokoládét olvasszuk meg vízgőz felett. (Én mikróban szoktam, de nem minden mikró alkalmas rá, ezért nem ajánlom.)
Verjük habbá a hideg cukrászhabot (hulala, cukrozott tejszín, bármi jó a többi krémhez is, csak legyen édesített! ha biztosra szeretnénk menni, lehet egy csomag habfixálót adni hozzájuk, én nem szoktam), és keverjük össze a tojásos masszával és az olvasztott csokoládéval.
Készen is van az egyik réteg krém! Tegyük félre a hűtőbe.
Vaníliás főzött krém:
Keverjük el a tojások sárgáját a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral, 2 evőkanál liszttel. Tehetünk bele egész vaníliarudat is, amit a végén kiveszünk. Főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, elektromos habverővel keverjük hozzá a vajat. Tegyük hűtőbe.
Verjük habbá a hideg cukrászhabot, és alacsony fokozaton keverjük össze a főzött krémmel.
Ez a krém is elkészült! Tegyük hűtőbe.
Trüffelkrém:
A trüffelkrémhez gőz felett olvasszuk meg a csokoládét, keverjük el a kéz meleg tejszínnel, majd hagyjuk hűlni.
Verjük habbá a cukrászhabot, és keverjük el a csokoládés masszával.
Tegyük hűtőbe.
Ganache:
Olvasszuk meg gőz felett a csokoládét, majd adjuk hozzá a kéz meleg tejszínt, keverjük el alaposan.
Karamell:
Karamellizáljuk a cukrot, majd adjuk hozzá a vizet, és főzzük sűrűre kb. 5-10 perc alatt.
Ez után hagyjuk hűlni 10 percet, és keverjük el benne a vajat.
A torta összeállítása és díszítése
A piskótát vágjuk el 3 felé.
Az alsó piskótára vigyük fel a csokoládéhab réteget.
Tegyük a rétegre a következő piskótaszeletet, és kenjük rá a vaníliás krémet.
Jöhet az utolsó piskótaréteg. Ezután a trüffelkrémmel vonjuk be az egész tortát.
A torta szélét díszítsük pirított, tört mogyoróval.
Ezután a karamellt töltsük uzsonnás zacskóba, és a zacskó sarkára vágjunk 1 centis lyukat. Ebből nyomjuk ki a karamellt a torta felső részének szélére, körbe, cikk-cakk mintában, ami emiatt szép lassan, fordított u alakban folyik le a torta oldalán.
A ganache-t a torta közepére kör alakban vigyük fel, ezzel idézve a toffifee külsejét. Végül egész pirított mogyoróval szórjuk meg a ganache-t.
A torta elkészült. Legalább egy órára tegyük hűtőbe, mielőtt felvágjuk.

Toffifee álomtorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés almás linzer
Bögrés almás linzer

1. Először a tölteléket készítjük el: a reszelt almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. 2. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3. A tésztát kettő felé vesszük. 4. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Ellenállhatatlan mákos szelet
Ellenállhatatlan mákos szelet

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. 3 tésztalapra lesz szükségünk, én 3 tepsit használtam (20 x 35 cm) , amiket a sütés előtt sütőpapírral kibéleltem. Egy tésztalaphoz 70 g cukrot a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
"Mekis" almás pite
"Mekis" almás pite

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Kekszes-almás pudingos  sütemény
Kekszes-almás pudingos sütemény

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és feltesszük főni a 20 dkg cukorral és a 7 dl vízzel. Egy kis fahéjjal ízesítjük. Amikor az alma megfőtt, a 4 csomag vaníliapudingot kikeverjük...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk