150 g fehér csokoládé
150 g tejcsokoládé
200g étcsokoládé
30 g lapzselatin
300 ml víz
550 ml habtejszín
550 ml tej
1 torta vagy kuglóf forma
Egy pohárban oldjunk fel 10 g zselatint 1 dl hideg vízben. 2 dl tejet forraljunk fel, és adjuk hozzá a fehér csokit. Kevergessük, amíg felolvad. . Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk 5 percig hűlni,keverjük hozzá a habtejszínt és a felpuhult zselatint. Öntsük a formába és tegyük a hűtőbe 3 órára.
A második réteghez is oldjunk fel 10 g zselatint 1 dl hideg vízben. 2 dl tejet forraljunk fel, és adjuk hozzá a tejcsokit. Kevergessük, amíg felolvad. . Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk 5 percig hűlni,keverjük hozzá a habtejszínt és a felpuhult zselatint. Öntsük a formába és tegyük a hűtőbe 3 órára.
A harmadik réteghez csak 150 ml tejet és ugyanannyi tejszínt használunk fel. A folyamat ugyanaz. Ezt a réteget is hűtőbe tesszük 3 órára.
Tányérra borítjuk, esetleg megszórjuk egy kis tortadatával.
http://savuros.info/recipe/tort-trio-de-ciocolata-cel-mai-rafinat-desert-fara-coacere/
1. A tésztához habosra keverjük a puha vajat a cukorral (addig keverjük, amíg a cukorszemcsék elolvadnak a vajban), majd hozzádolgozzuk a tojást robotgéppel. Végül belevegyítjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük a vízbe a lisztet, a kakaóport, majd keverjük el benne csomómentesre. Adjuk hozzá az édesítőt és alacsony hőfokon sűrítsük be. A végén keverjük hozzá a cocomas-t.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, sütőport, fahéjat, cukrot, ha ezeket egybekevertük, a tojást, illetve 2 vagy több evőkanál olajat. A tejet (akár picivel több is lehet...
Elkészítési idő: 30+25 perc Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 200 oC-on és vajazzuk ki a sütőformát! 2. Hámozzuk meg az almákat, negyedeljük el őket és „operáljuk ki” a magházat! Vágjuk 1-2 cm vastag gerez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű