menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbászos burgonya őzgerincben


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kg burgonya
1 fej vöröshagyma
250 g kolbász
1 bő evőkanál sertészsír
1 marék zellerzöld
bors
1 teáskanál só
4 db tojás

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk. A burgonyát egy lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, és megsózzuk. Fedő alatt puhára főzzük. A vörös hagymát finomra vágjuk. A kolbászt hosszában felvágjuk, és kockákra vágjuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk, és a kolbászokat kb. 3-4 perc alatt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és a kolbásszal együtt üvegesre pirítjuk. A burgonyát, leszűrjük, és egy keverőtálban áttörjük. Hozzáadjuk a pirított kolbászt, és hagymát. A zeller zöldjét finomra vágjuk, és a burgonyához adjuk. Borsozzuk, sózzuk, és hozzáadjuk a tojásokat. A burgonyás keveréket jól összedolgozzuk. Egy őzgerincet sütőpapírral kibélelünk, és a kolbászos burgonyás keveréket beletöltjük. 180 C fokon, 75 perc alatt készre sütjük.

Kolbászos burgonya őzgerincben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diétás, tojásos lecsó reggelire (low carb)
Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék
Diétás, tojásos lecsó reggelire (low carb)

Felforrósítjuk a natúr lecsót. Ízesítjük a fűszerekkel. (A natúr lecsó elkészítését megtaláljátok a receptjeimnél, a kalória kiszámíthatósága érdekében írtam bele külön a paprika (...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált húsos rakott zöldbab
Darált húsos rakott zöldbab

Pici olajat melegítünk, majd ráöntjük a rizst, kissé megsózzuk, és egy picit megpirítjuk. Mikor már szinte az egész inkább fehér, mint átlátszó. Mikor kissé megpirultak, akkor fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Rakott karfiol
Rakott karfiol

Feltesszük a darált húst pörköltalapra. Amíg fő, addig kifőzzük a rizst is. Megfőzzük enyhén sós vízben a karfiolt hozzá, de csak éppen addig, amíg a torzsája meg nem pu...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Barackos gombóc (Annuskám)
Barackos gombóc (Annuskám)

1. A burgonyát egy nagy fazék sós vízben puhára főzzük. Ha kicsit kihűlt vékonyan meghámozzuk és finomra törjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. 2. A morzsához egy nagy serpenyőben fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk