50 dkg finomliszt
2.5 dl tej
2.5 dkg élesztő
12 dkg margarin
1 db tojás
15 dkg cukor
Forgatáshoz:
25 dkg cukor
10 dkg darált dió
2 kávéskanál fahéj
2 csomag vanillincukor
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztből, tojásból, margarinból, 15 dkg cukorból, felfuttatott élesztőből és a tejből készítsünk egy kelt tésztát.
Kelesszük kétszeresére. Nyújtsuk ki fél centi vastagra, és egy késsel vágjuk el 1 centi szélesre.
Tekerjük alufóliával bevont sörös dobozra. Előtte olajozzuk meg, úgy könnyebben lejön.
Kenjük meg a tésztát egy kevés vízzel, és forgassuk meg a a cukor és dió, vagy a cukor és fahéj, vagy vaníliás cukor keverékében.
180-200 fokon hamar megsül.
(Kókusz)olajon megpirítunk egy feldarabolt, nagy fej vöröshagymát, egy fél zöld, és egy fél piros kaliforniai paprikát. 1,5 bögre főtt rizst és egy fél bögre főtt lencsét összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPalacsintát a szokásos módon készítem, csak rizslisztből. Töltelék: a túrót kikeverem porcukorral, 2db tojás sárgájával és 5 dkg vajjal . A tojás fehérjét felverem. Ha ez kész a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHústöltelék: A felaprított hagymákat megpirítjuk, rádobjuk a kis kockára vágott répákat, majd ezeket is megpirítjuk. Felönjük kis vízzel és néhány percig pároljuk őket. Rádobjuk a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű