1 kg sertéshús, 1 fej hagyma, 1 leveskocka, 3 dl forró víz, csili, tárkony, só, bors, 1 ek liszt
A hagymát felkockázom és kevés zsírban megpirítom. Felvágom a húst kockára vagy vékony szeletekre. Hozzáaom a hagymához és fehéredésig pirítom. Sóval, borssal, 1 kk csiliporral és 1 kk tárkonnyal ízesítem.
3 dl forró vízben feloldom a leveskockát, majd elkeverek benne 1 ek lisztet. Ha elkeveredett, ráöntöm a húsra és készre főzöm. Főtt rizzsel és sült krumplival vegyesen tálalom.
A fűszerezést ízlés szeint variálhatjuk. Ennyi csilitől nem csíp, csak kap egy kis pikáns mellékízt.
A tetejét megkenjük fokagymás tejföllel és megszórjuk sajttal
Elkészítési idő: 10 Nehézség: KönnyűA darált húshoz hozzáadjuk a nyers tojást, petrezselymet, apróra vágott hagymát, fokhagymát, sót, borsot. A főtt tojásokat lisztbe forgatjuk, majd beburkoljuk a darált hússal és zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát feldaraboljuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Közben hozzáadjuk a gombát, amikor már a gomba is megpirult, beletesszük a kockára vágott húst. Amikor a hús már majdnem meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávaló húsokat, meg zöldségeket 3-4 óra alatt abalében puhára főzöm. Mikor megvan, a bőröket, húst apró, vékony csíkokra vagdosom, fűszerezem, majd a disznó gyomrába tömköd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz