menu

Családireceptkönyv.hu

3 különböző zsömle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Baloldali: KÓKUSZLISZTES
4 tojás
15 dkg kókuszliszt
5 dkg Útifűmaghéj -Psyllium- (ettől könnyebb lesz)
2evőkanál szezámliszt-kb. 2 dkg- (elmaradhat)
1 evőkanálnyi szezám (elmaradhat)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál só
2 evőkanál kókuszzsír (elmaradhat)
5 dl víz (lehet próbálkozni, 6 dl-t is elbír)

Középső: CHIA-MAGOS
Kis mennyiség, 5 db. képen látható lett belőle.

5 gramm kávédarálón darált chia mag,
1 teáskanál egész chia-mag
1 ek utifűmag,
1 púpos ek durvára darált lenmag,
1 tk sót, ízlés szerint frissen őrölt bors
2 tojás
1/4 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál citromlé,
25 gramm finomra darált kókuszreszelék
60 gramm darált mandulát,
20 gramm szezámliszt

Jobbszélső: MANDULALISZTES


Kb. 10 db. lett belőle Keserű István-féle recept az alap)

15 gr utifű maghéj
2 dl víz
4 tojás
2 kávéskanál só
2 kávéskanál eritrit-én ezt kihagytam)
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg őrölt mandula
40 gr. szezámliszt
30 gr kókuszliszt.

Elkészítés:


Baloldali: KÓKUSZLISZTES 12db-hoz.
4 tojás
15 dkg kókuszliszt
5 dkg Útifűmaghéj -Psyllium- (ettől könnyebb lesz)
2evőkanál szezámliszt-kb. 2 dkg- (elmaradhat)
1 evőkanálnyi szezám (elmaradhat)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál só
2 evőkanál kókuszzsír (elmaradhat)
5 dl víz (lehet próbálkozni, 6 dl-t is elbír)
Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, a másikban tojást és vízet.
A kettőt összeöntöm és kézzel azonnal összedolgozom. Hihetetlen gyorsasággal fogja beszívni a folyadékot.
Megformázom, tepsibe rakom és késsel bevagdosom.
Meg lehet szórni különböző magokkal.
190 fokon 30 perc, utána 15 perc tepsi nélkül a rácson.

Középső: CHIA MAGOS 5 DB


A száraz hozzávalókat egy tálba tettem, egy másikba a 2 tojást, 1 dl vízzel. A kettőt vegyitettem. Kb. 10-15percet állni hagytam, aztán formáztam.
Helyesebben elég lágy lett-amitől nem kell megijedni- kanállal forgattam a lenmag-napraforgómag-szezámmag keverékbe és úgy tetttem a sütőpapírra.
kb. 190fokon sütöttem 30 perci, aztán még 15 percig száritottam a rácson.

Jobb szélső: MANDULALISZTES KB. 10 db.

Az utifűmaghéjat vízzel elkeverjük, kicsit állni hagyjuk. Hozzákeverjük a tojásokat ízesítőket, végül a mandulát és a liszteket


Előmelegített sütőben 190 fokon 30 perc.
Utána a rácson 15 perc tepsi nélkül

Trükkök, tippek, praktikák:



Egyszerre megsütöm őket és kihülés után fagyasztom. Evés előtt 1-2 órával előveszem. Így takarékos, mert a sütőt egyszerre használom.
Amilyen állapotban tesszük be a fagyasztóba, olyan kapunk vissza. Ha másnap tesszük csak be, akkor már szikkadtabb és természetesen kivétel után is szikkadt lesz.

3 különböző zsömle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paleo zöldbanánlisztes kifli
Paleo zöldbanánlisztes kifli

A száraz anyagokat összekeverjük és hozzáadjuk a folyékony anyagok keverékét. Pár percig pihentetjük a tésztát, bambuszrostlisztes felületen átgyúrjuk, majd egy 35 cm széles körlap...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Villámgyors tejes kifli
Villámgyors tejes kifli

1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, melybe beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, végül az olvasztott vajat és pár perc a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
Lenmaglisztes, up. lisztes friss zsömi
Lenmaglisztes, up. lisztes friss zsömi

Vízben felfuttatod az élesztőt (kis xilittel vagy 1 kockacukorral), majd a többi hozzávalóval összegyúrod, kb.15 percig gyúrtam, és letakarva hagyod kelni szép pufira. Nekem ez kb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Madárzsemle
Madárzsemle

Egy nagy tálban habosra keverjük a lisztet és a sót. Tartsa félre. A tejet és a vizet összekeverjük és melegre melegítjük. Adjunk hozzá cukrot és keverjük feloldódni. Add hozzá az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk