menu

Családireceptkönyv.hu

Első cukkinis bagettem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás
2 dl finomra darált cukkini 15dkg van benne
2 dl mandulaliszt
2 evőkanál Psyllium
2 evőkanál kókuszliszt
fél dl szezámmag
3 evőkanál napraforgómag
só,
gluténmentes sütőpor-biztos lehet szódabikarbónával is.

Elkészítés:


200 fokra előmelegitjük a sütőt.
Fölverjük a tojásokat.
Hozzáadjuk a cukkinit.
Egy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat.
Összekeverjük a fölvert tojásokkal
Megformázzuk a bagetteket, sütőpapírra tesszük.
Ha szükséges vizes kézzel formázzuk.
MIndegyikre teszünk 2-3 bevágást.
Ha kisebbeket csinálunk, 15-20 perc.
Nagyobbak esetén 30 perc, amig szint nem kapnak.

Nagyon-nagyon finom. Hosszú bagettként is ki lehet próbálni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Első ehető, sokak kedvencévé vált.
Mini bagettek - 8db lett ebből a mennyiségből
Recept: (svédek dl-ben adják meg)

Első cukkinis bagettem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos kifli
Sajtos kifli

Először kikeverjük a rámát a sóval. A joghurtot, a tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet a sóval elkeverjük, majd a felfutta...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Krémsajttal töltött fokhagymás zsemle
Krémsajttal töltött fokhagymás zsemle

A zsemlét el lehet készíteni előző este, a többit pedig másnap reggel. Először a zsemléket készítjük el A lisztet összekeverjük a sóval és mélyedést készítünk a közepében. Ide...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Csavart vajas-sós kifli
Csavart vajas-sós kifli

A tésztát jól kidagasztom,majd 45 percig pihentetem.Ezután 3 cipót formázok és még 15 percet pihen. 3 db lapot vékony kör alakúra nyújtok,az egyik lapot lekenem a sós vaj felével,...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos kenyér
Kovászos kenyér

1. Az egészet egy szép nagy tálban bedagasztom (kb 1/2 órát, kézzel), majd félre teszem. 2. Kb. 5-6 órát kelesztem. Közben még 2-szer átdagasztom (kb. 5-5 perc). 3. Az utolsó da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk