50gr. Psyllium (útifümaghéj)
50gr. darált napraforgó,
50gr. darált tökmag,
30 gr. darált szezámmag,
2evőkanál szőlőmagolaj,
2 tojás,
2 teáskanál Himalája só,
1teáskanál szódabikarbóna vagy gluténmentes sütőpor és
kb. 4dl. langyos víz.
Összekeverjük, előmelegített gofrisütőben kisütjük.
Ebből a mennyiségből 8 nagyobb méretű készült.
Igazán ízes. Kevesebb sóval lekvárral is ehető.
A száraz összetevőket, porokat, átszitálom. 2 A joghurtot, vizet hozzáadom. Fakanállal átkeverem. (Nem kell gyúrni!) A tálból a lisztezett deszkára kiöntöm , 8 db cipót formálok....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához való anyagokból közepesen kemény kelt tésztát készítünk. Addig verjük, amíg a táltól elválik. 1 órát kelesztjük. Kinyújtjuk 1cm vastagra, kakaókrémmel megkenjük, felcsa...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmo...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűA tésztához a zabpehelylisztet, búzasikért, élesztőt elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, a kókuszolajat és összegyúrjuk. Letakarva kb. 15-20 percet pihentetjük. A töltelékhez a hozzáva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű